Manifestaties

Nieuwe eigen creaties om te delen met anderen

Er zijn zoveel momenten, sferen en verhalen in de wereld die mij inspireren en raken. Als klein kind was sfeer voor mij enorm belangrijk. Ik maakte eigen liedjes of verhaaltjes in mijn hoofd. En dat kleine kind in mij vindt het nog steeds heerlijk om dingen te creëren, te boetseren en puzzelen met sferen, woorden en geluiden. De vorm daarvan laat ik vrij. Het kan een eigen liedje zijn, een songtekst, een boek, een verhaal, een gedicht of een video. Het is vrij werk en het kunnen manifesteren van dit vrije werk geeft mij het gevoel dat ik leef! Ik deel het graag met je. In opdracht creëer ik graag een op maat gemaakte creatie voor je, zoals een lied, songtekst of gedicht. Uiteraard passend bij jouw wensen, verhaal en gelegenheid.  

-x- Mariëlle 

Boek

Jong Opgebrand

Jong Opgebrand is een bundel met 10 verhalen van young professionals met een burn-out. Ik schreef het boek in 2014 nadat ik zelf op 27 jarige leeftijd een burn-out had gehad.

Een korte samenvatting van het boek:

Misschien zeg je vaak ja, probeer je alles zo goed mogelijk te doen, race je van hot naar her en vergeet je daarbij rust te nemen. Diep van binnen weet je dat je meer naar je eigen gevoel moet luisteren en minder naar wat anderen van je verwachten. Misschien denk je dat het over een paar weken, maanden of volgend jaar wat rustiger is en je dan tijd hebt voor jezelf. Maar de ratrace blijft doorgaan. Wellicht lig je s nachts uren te piekeren over wat je nog moet doen, maak je lijstjes om dingen bij te houden, kun je je steeds moeilijker concentreren op het werk, ben je altijd moe, kom je te laat op privéafspraken, ben je kortaf naar anderen en heb je minder zin in sociale `verplichtingen. Tot het moment dat je lichaam en geest aan de noodrem trekken. Je hebt jezelf langdurig overbelast en nu heb je een burn-out. Je kunt moeilijk accepteren dat dit jou overkomt. Je hebt naar eigen zeggen gefaald. Het doet zeer. De controle over je eigen lijf en emoties ben je kwijt. Maar je bent niet de enige!

Lees Jong Opgebrand om je te laten steunen en inspireren door de ervaringen van anderen. Jong Opgebrand is te koop via alle grote online boekhandels. 

Song

Wens

Als klein meisje was het mijn droom om later zangeres te worden. Het uitbrengen van mijn eerste single Wens is de belichaming van die droom. Ik heb er lang op gewacht maar het is de wereld in. 

Wens heb ik geschreven voor alle vrouwen en mannen die om wat voor reden dan ook (nog) geen papa of mama hebben kunnen worden, terwijl de wens zo enorm groot is.

Op het compilatiealbum No Disclaimers van BMEC Artist in Progress staan mijn twee songs ‘Jij Was Er Niet Echt’ en ‘Pictures Disappear’. Die laatste heb ik voor mijn moeder geschreven.  

Mijn songs zijn onder mijn artiestennaam May Maema te beluisteren via alle streamingdiensten. 

Als artiest laat ik me inspireren door alledaagse verhalen die het leven brengt. Fijngevoelig, zet ik al mijn zintuigen in om informatie uit mijn omgeving op te pikken. Die indrukken, emoties en gevoelens zet ik om in eigen creaties. Ik tover daarbij met tekst en ieder verhaal vraagt om een eigen sfeer, sound en muziekstijl. May Maema (1984) maakt muziek met invloeden uit o.a. de (akoestische) rock, pop, nederpop, kleinkunst en spoken word.

gedicht

Corona blues

Begin 2021 werden we tijdens de Coronacrisis geconfronteerd in ons land en in mijn stad Eindhoven met vernielingen en geweld. Ik maakte er een gedicht over: 

Stenen uitbreken
Geweld en vernieling
Is meer breken
Dan je lief is
Vol verbazing
Kijk ik rond
Gedachten
Naar hulpdiensten
Aan het front
Journalisten vertellen
Wat deze rebellen
Doen met ons land
Verdrietig dat mensen
in het donker
Om zich heen slaan
En niet samen staan
Voor de schouders eronder
Juist nu in deze tijd
Saamhorigheid

-x- Mariëlle